Mailliste
Medlemskab
Kalender
Party
Sponsorer
Benny Andersen
Jubilæum
Et eventyrligt måltid
Fyrtøjet
Liva Weel
Esmeralda
Musefælden
Syngepigeshow
John Mogensen
Opførelser
Historie
Generalforsamling
Arkiv
Vedtægter
Bestyrelse

John Mogensen Cabaret

SØHOLMSCENEN opfører det meget populære teaterstykke SÅ LÆNGE MIT HJERTE SLÅR – EN NAT MED JOHN MOGENSEN. Stykket er skrevet af Erik Thygesen og er bygget op omkring et værtshusmiljø i det indre København i 1972, hvor debatten om evt. medlemskab af EF var et yderst vigtigt samtaleemne. Naturligvis handler det også om andet, men det er en vigtig del af handlingen, hvor det med meget stor tydelighed fortæller om bl.a. John Mogensens mening om EF og hans frygt for fremtiden.

Stykket bliver sammenkædet af en lang række af John Mogensens bedste sange. Bl.a. kan nævnes: Så længe jeg lever, Åh hvilken herlig nat, Der er noget galt i Danmark, Nina kære Nina, Mennesker bliver spist i Polynesien, Ursula, Der er fut i fejemøget, samt et dejligt medley med sange fra hans tid i Four Jacks. I alt omkring 25 sange som de fleste kender i forvejen og holder af. I stykket møder man bl.a. Piphans, Ursula, Bartenderen, Connie, Annie, Lone, Ann Mari, Kaj, Charming, musikerne og ikke mindst John selv, som alle sammen lever det meste af deres liv på stamværtshuset.

Aktørerne, der alle er medlemmer af SØHOLMSCENEN i Jystrup ved Ringsted, har spillet stykket mange gange, og det mærkes tydeligt, at det er en gennemarbejdet forestilling med lige vægt på skuespillet og sangene, publikum oplever. Indstuderingen startede for 15 år siden, og det er næsten stadig de samme som er med på scenen, og som brænder for opgaven hver gang, tæppet går for første akt. Det er 4 knalddygtige musikere som sammen med de 7 skuespillere samler dette dejlige stykke til en rigtig musikalsk teateroplevelse.

For de mennesker der har lyst til at se og høre suverænt amatørteater, er der ingen grund til at blive og hænge foran ”fjerneren”, som der på et tidspunkt bliver sagt i stykket – alle vil med garanti få en dejlig oplevelse med glade, dybsindige, tragiske, platte, alvorlige og kærlige sange som kun en John Mogensen kunne skrive dem.

Med venlig hilsen
Jan Holm Jacobsen